A második idegen nyelv oktatása Dániában (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2007)
2006 tavaszán Dániában végeztem megfigyeléseket a második idegen nyelv helyzetével, annak általános iskolai oktatásával kapcsolatban. A téma elméleti megközelítése mellett a gyakorlati oldalt is feltétlenül meg kívántam ismerni. Ennek érdekében különböző dán általános iskolákban tettem látogatást, ahol német nyelvi órákon vettem részt, amelyet Dániában a kötelező első idegen nyelv, az angol mellett második idegen nyelvként oktatnak. Az általam megismert iskolákban a tanulók számára a német mellett a francia nyelvet kínálják választásra, mint második idegen nyelvet.