Az oktatási célú nonprofit szervezetek a statisztika tükrében (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2007)
Az alábbiakban az oktatási és - külön kiemelve ezek közül - a felnőttoktatási tevékenységi célú nonprofit szervezetek jellemző adatait foglaljuk össze, mert fontosnak érezzük, hogy a legfőbb tendenciákra vonatkozó elemzést megismertessük azokkal is, akik nem mindennap forgatják az összefoglaló statisztikai jelentéseket.