Szép Zsófia és Vámosi Tamás, Felnőttképzés és szakképzés, makrofolyamatok, tervezés: Pécs: PTE FEEK, 2007 (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2007)
Aki a holnap társadalmában fenn akar maradni, nem elégedhet meg egyszer és mindenkorra azzal, amit valamikor gyermek- és ifjúkorában megtanult. A holnap szakmái megkövetelik, hogy az ember minden szinten képes legyen fejlődni, megújulni, korszerű elméleti és gyakorlati ismeretekre szert tenni. A tudás mellett szükség van a tanulási, kommunikációs képességek elsajátítására is, meg kell tanulni új helyzetekben, változó csoportokban dolgozni, valamint saját magunkat, képességeinket helyesen megítélni.A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar kiadásában megjelent legújabb kötet Szép Zsófia-Vámosi Tamás: „Felnőttképzés és szakképzés, makrofolyamatok, tervezés” c. munkája a képzés és a makroszintű munkaerő-piaci, gazdasági folyamatok összefüggéseivel, az intézményrendszeri jellemzőkkel és az állami feladatvállalással foglalkozik.