A család és az iskola értékközvetítő szerepe (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2007)
A történelem folyamán társadalmunkban, melyet jog, erkölcs és törvények szabályoznak, az ember egyéniséggé fejlődött. Az elmúlt időszakban lezajlott gazdasági változások, az anyagi javak, a piac értékeinek előtérbe kerülése azonban a korábbiakhoz képest más erkölcsi normákat, értékeket, elvárásokat is magával hozott. Minden társadalmi korszakváltás egyben értékváltást is jelent, amely azonban nem mindig jár együtt az értékek megújulásával. Létrejöhetnek értékzavarok is, és elveszhetnek bizonyos értékek, amelyek ellentmondásosak és már nem felelnek meg a kor igényeinek, ugyanakkor fontosnak tartjuk megőrizni azokat, amelyek a nemzeti hagyományokra épülnek.