Lectori salutem! (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2013)
A Képzés és Gyakorlat neveléstudományi folyóirat szerkesztőbizottsága nevében tisztelettel köszöntöm. Születésnapot ünnepelünk, hiszen tíz éve jelenik meg folyóiratunk, és annak holdudvarában a hetedik neveléstudományi konferenciát rendezzük, ebben az esztendőben a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karán. Egy folyóirat életében tíz esztendő nem tűnik hosszú időnek, mégis úgy érezzük, hogy igen komoly alkotói, tudománynépszerűsítő és tudományszervezői múlttal rendelkezünk. A folyóirat jelentős értéke a teljes alkotói-szellemi szabadság és a közölt tanulmányok interdiszciplináris jellege, műfaji sokszínűsége, hiszen a szerzők sokszor egy tőről fakadó, globális társadalmi problémák narratív, saját nézőpontú, rendkívül árnyalt, emóciók által vezérelt feltárására vállalkoztak.