Tanulságok és útravaló a magyar óvodapedagógus képzés számára az 1970-es évekből (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2020)
Az 1970-es évek jelentették az egyik legmeghatározóbb évtizedet a magyar óvodapedagógia történetében. Számos fejlődésnek lehettek tanúi ekkor az óvodaügyben érintettek. Ebben az időszakban indult virágzásnak az a pedagógia, amely napjainkat is jellemzi. Jelen tanulmány a 70-es évek óvóképzését kívánja feltárni, amely a korszak változásait követve igyekezett reagálni az újonnan felmerülő igényekre. Egy online kérdőíves vizsgálat és két félig strukturált interjú eredményein keresztül tekinthetünk vissza a 40-50 évvel ezelőtti óvóképzés világába, mely tanulságos lehet napjaink képzése számára is.