Az óvodáskorú gyermekek érdekérvényesítésének lehetséges útjai: Körmöci, K. (2019). A gyermek szükségleteire épített tanulás az óvodában. Budapest: Flaccus Kiadó. ISBN 978-615-5278-36-5 (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2020)
Pedagógiai aspektusból A gyermek szükségleteire épített tanulás az óvodában címet viselő, 2019-ben megjelent kötet tudományosan és módszertanilag megalapozott tartalma révén igazi különlegességnek számító, a jelenkor igényeinek és elvárásainak maradéktalanul megfeleltetett szakmai kiadványnak tekinthető, amely végigkalauzolja az olvasót az óvodáskorú gyermekek szükségleteihez igazított óvodai tanulás izgalmas világán. Már a címében is figyelemfelkeltő könyv egyes fejezeteinek áttanulmányozása során átfogó képet kaphatunk az óvodás gyermek szükségleteinek mibenlétéről, a szükségletekhez igazodó tanulási folyamatról. A kötet szerzője, Körmöci Katalin mestertanár, főiskolai oktató, az Óvodai Nevelés című szakmai-módszertani folyóirat főszerkesztője, az óvodás korosztály mindenekfelett álló érdekeinek kiemelkedő hazai képviselője.