(untitled) (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2007)
Az utóbbi évtizedek kutatásai kiemelt szerepet tulajdonítanak a koordinációs képességek fejleszthetőségének. A kondicionális képességek mellett a koordinációs képességek alkotják a szenzomotorikus tevékenységreguláció másik nagy csoportját, melyek a mozgás végrehajtásának minőségében, pontosságában, gazdaságosságában, és nem utolsósorban az egyes mozdulatok gyorsabb elsajátításában nyilvánulnak meg. A kutatások természetesen több irányban folynak, mivel a mozgáskoordináció olyan bonyolult, komplex képességet takar, melynek mérése igen összetett feladat, és jelentős nehézségekbe ütközik.