(untitled) (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2007)
A soproni líceum, a Nyugat-Dunántúl és a hazai evangélikusság eme évszázadokon keresztül egyik legmeghatározóbb tanintézete az idei évben ünnepelheti fennállásának (egészen pontosan protestáns szellemiségű tanintézménnyé válásának) 450 éves évfordulóját. Többek között a jubileum ténye ösztönzött arra, hogy dolgozatomban az iskola történetének egy korszakát, illetve az adott időszak talán egy ilyen szűkre szabott terjedelmű tanulmányban is elemezhető, de igen jelentős problémakörét vizsgáljam.