(untitled) (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2007)
A Magyar Pedagógiai Társaság megtisztelő kötelességének tett eleget, amikor Pataki Gyula - a Fiúkfalva egykori Gyuszi bácsija szándékának megfelelően közreadta azt az Emlékalbumot, mely a magyarországi gyermekvédelem alig ismert, kiemelkedő vállalkozását örökítette meg. Az utókornak egy a dolga, hogy összegyűjtse és feltárja a dokumentumokat, s a Fiúkfalva emlékét elhelyezze a gyermekvédelem és a XX. századi pedagógia történetében.