(untitled) (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2007)
Aki a holnap társadalmában fenn akar maradni, nem elégedhet meg egyszer és mindenkorra azzal, amit valamikor gyermek- és ifjúkorában megtanult. A holnap szakmái megkövetelik, hogy az ember minden szinten képes legyen fejlődni, megújulni, korszerű elméleti és gyakorlati ismeretekre szert tenni. A tudás mellett szükség van a tanulási, kommunikációs képességek elsajátítására is, meg kell tanulni új helyzetekben, változó csoportokban dolgozni, valamint saját magunkat, képességeinket helyesen megítélni. A Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar kiadásában megjelent legújabb kötet Szép Zsófia-Vámosi Tamás: „Felnőttképzés és szakképzés, makrofolyamatok, tervezés” c. munkája a képzés és a makroszintű munkaerő-piaci, gazdasági folyamatok összefüggéseivel, az intézményrendszeri jellemzőkkel és az állami feladatvállalással foglalkozik.