(untitled) (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2008)
A 18. századi főúri magánnevelésről több tanulmány és szintézis látott már napvilágot, a munka azonban korántsem tekinthető lezártnak. Az egyes családok levéltári fondjainak szisztematikus átvizsgálása sok új forrással lepheti meg a nevelés- és művelődéstörténet művelőit. Leginkább azért, mert a trianoni határok között megmaradt, és 1945 után államosított magánlevéltárak anyaga – esetünkben a Festetics család keszthelyi levéltáráé - néha rendezetlenül, az egyes iratok pedig egymástól elszakítva kerültek közgyűjteményeinkbe.