(untitled) (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2010)
Sanna Niukko: ‘Yhteistyötä ilman riskejä’? – OECD:n rooli Suomen koulutuspolitiikassa „Együttműködés veszélyek nélkül? – Az OECD szerepe a finn oktatáspolitikában” című elemzése 2006-ban jelent meg Turkui Egyetem kiadásában. A 204 oldalas mű a szerző doktori értekezése. A kérdésfeltevő cím jelzi: a jelenséghez (az OECD és Finnország együttműködése) egyéb interpretációk is tartozhatnak, mint a „siker” hangsúlyozása. Ezt a szerzői sugalmazást erősíti, hogy a cím kérdés. A téma jelentősége és sokirányúsága miatti szerzői bizonytalanságra a kötet elején mintegy mottóként megjelenő kép is utal (Sirkku Ala-Harja: Juhannusyö): a tenger fölött ugrásra készülő női alak fényképe az ismeretlenbe merülő kutató metaforájaként is értelmezhető a szerző szerint.