(untitled) (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2017)
A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Neveléstudományi Intézet Romológia és Nevelésszociológia Tanszék és a Wlislocki Henrik Szakkollégium dr. Orsós Anna szerkesztésében 2015-ben jelentette meg A romológia alapjai elnevezésű kötetet. A könyv interdiszciplináris megközelítésben, az elmúlt 15 év legfrissebb kutatási eredményeire támaszkodva mutatja be a magyarországi cigány/roma kisebbséget, aktuális társadalmi helyzetét, történetét, kultúráját, mai problémáját. Ahogy Forray R. Katalin professzor asszony beköszönő gondolataiban olvashatjuk, ez a mű nem unikális, hisz korábban jelent már meg a tanszék gondozásában hasonló összefoglaló mű, azonban a tanulmánykötet aktualitása mégsem kétséges, hisz az eltelt 15 évben számos új ismerettel, tapasztalattal bővült ez a terület.