(untitled) (Training and Practice : Journal of Educational Sciences, 2018)
Béres Judit már számtalan tanulmánnyal, publikációval és előadással hozzájárult ahhoz, hogy hazánkban minél szélesebb körben ismertté váljon az irodalomterápia. Az ismeretadás mellett tevékeny részt vállal abban, hogy megfelelő biblioterápiás szakemberek lássák el a feladatukat a saját szakmájukon belül, ezért hozta létre a pécsi és a budapesti képzést is. Jelen könyve rendkívül széles horizontot nyit. Rengeteg nemzetközi példát ismerhetünk meg belőle a biblioterápia témakörében. Nagy előnye, hogy az elméleti megalapozás mellett gyakorlatban megvalósult projektek, események eredményeit is közli. Hiánypótló műről van szó, amely használható tankönyvként, de „csupán” csak tájékozódásra is. A tanulmánykötet több nézőpontból és nagyszámú szakirodalom alapján járja körbe azt a kérdést, hogy mit is nevezhetünk irodalomterápiának.