(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
Ebben a tanulmányban a kutatási kérdések közül elsősorban arra koncentráltam, amely a serdülők önmagával kapcsolatos jelentős életeseményeit vizsgálta. Azt próbáltam feltárni, melyek azok a narratívák, amelyeket a kamaszok önmeghatározásuk, önjellemzésük szempontjából a jelentős jelzővel tüntetnek ki, annak keretéül használnak, mi jellemzi ezek társas beágyazottságát, milyen történetsémákra vannak felfűzve, ha egyáltalán kimutathatók bennük ilyen narratív koherenciát érintő szervezőelvek.