(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2013)
Századunk egyik legérdekesebb és legaktuálisabb szociolingvisztikai kérdései közé tartozik a modern kori multilingvalitás és multikulturalitás. A téma kutatásához egy sajátos kötettel járul hozzá a brit szerkesztőpáros, Charmian Kenner és Tina Hickey. Kenner a londoni Goldsmiths Egyetem Pedagógia Tanszékének professzoraként kétnyelvűséggel és családpedagógiával foglalkozik, míg Hickey a Dublini Egyetemen pszicholingvisztikát oktat. Mindketten előadók voltak azon a kétéves szemináriumsorozaton, melyet Többnyelvű Európa címmel indított a Goldsmiths Egyetem, ahol kutatók, gyakorló pedagógusok és oktatáspolitikusok gyűltek össze, megvitatva és előrelendítve az európai multilingvalitás időszerű kérdéseit. A tanulmányok szerzői közül valamennyien résztvevői voltak az említett eseménynek. A kötet fejezetszerkesztőinek olyan elismert többnyelvűséggel foglalkozó szakembereket sikerült megnyerni, mint Jean Conteh, Christine Hélot vagy Aura Mor-Sommerfeld.