A Bell-Lancaster-módszer népszerűsítése a magyar sajtóban (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
A nemzetközi kapcsolattörténeti kutatások rámutattak arra a tényre, hogy egy korszak szellemi életére ható különböző irányzatok először többnyire az újságok és folyóiratok lapjain bukkannak fel, és ezek közvetítésével jutnak el a szélesebb olvasóközönséghez az adott országban, és így terjednek el külföldön is. Miként Európa más részein, úgy hazánkban is az időszaki sajtó közvetítette a leggyorsabban a különböző tudományterületeken, így a pedagógia területén is a megjelenő új külföldi nézeteket.