A levelezős pénzügy és számvitel szakos hallgatók informatikai képzése a Kaposvári Egyetemen (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2009)
Ma már az élet semmilyen területén nem kerülhető meg az informatika alkalmazása. Az egyes szakterületek természetesen más és más igényt támasztanak vele szemben.Egyetemünkön minden szaknak speciális informatikai ismeretet oktat tanszékünk. A pénzügy és számvitel szakos hallgatók alapképzése során is több igény merül fel: az oktatás ki kell hogy elégítse a későbbi tantárgyak informatikai igényét, be kell, hogy mutassa a matematika és statisztika feladatok megoldásának lehetőségeit, kellő szemlélet kialakításával fel kell hogy készítse a hallgatót a későbbi tudásbővítésre, a munkahelyén használt szoftverek használatának megtanulására. Cikkünkben szeretnénk bemutatni a levelezős pénzügy-számvitel szakos hallgatók informatika képzésének elveit illetve ennek gyakorlati példáit is.