Harcművészet és küzdősport a gyakorlatban és a tantervekben (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2009)
Hazánkban a ’90-es években nőtt meg az igény a radikális tantervi módosítások iránt. Az európai modelleket követve a magyar tantervfejlesztők elkezdtek a nagyobb autonómia és az önálló tervezés irányába hajlani. Ennek eredményeképpen a Nemzeti Alaptanterv 1995-ben lépett életbe, a Kereszttanterv pedig 2001-ben formálódott meg. Számos új sportág kapott helyet az új testnevelés tantervben, pl. a harcművészet és a küzdősport. A kutatás célja a különböző tantervi követelmények (Nemzeti Alaptanterv és Kereszttanterv) elemzése a harcművészetekre és a küzdősportra vonatkozólag, illetve ezek tényleges megjelenése a pécsi általános és középiskolák testnevelő tanárainak gyakorlati munkájában. A kutatás 65 kérdőívet elemez 22 iskolából.