Hallgatók nyelvjárási vizsgálatai Kelet-Horvátországban (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2011)
Az emberi jogokra és demokráciára nevelés 1999-ben került bevezetésre a horvát tanügyben, amely a Nemzeti Emberi Jogi és Demokratikus Állampolgársági Programból nőtte ki magát. Ez a dokumentum irányelveket és olyan európai országok tapasztalatait mutatja be, amelyek hasonló programokat régebben vezettek be. Az első években az állampolgársági ismeretek tárgy tanterve sok olyan ismeretet tartalmazott, amit az Európa Tanács által 1997-ben kiadott Education for democratic citizenship "projekt is.