Családterapeuta/családkonzulens képzés az USA-ban és Magyarországon. Összehasonlító tanulmány (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2012)
A globális világban, amelyben élünk, minden tekintetben arra találunk törekvéseket, hogy a különböző rendszereket, legyen az gyártási, szállítmányozási vagy akár oktatási, hasonlóvá és átjárhatóvá tegyék. Tanulmányomban két különböző oktatási (amerikai és magyar) intézmény azonos képzését, a családterapeuta képzést vizsgáltam meg. A vizsgálat eredménye megmutatta, hogy az eltérő társadalmi berendezkedés ellenére számos hasonlóság található a két program között, mégis az átjárhatóság hiányzik a rendszerekből. A globális világ kihívásai ellenére mindkét oktatás csak a saját országának ellátására koncentrál, a megszerzett végzettség nemzetközi szinten korlátozottan hasznosítható.