Saját készítésű tananyagok a nyelvórán – Olvasási készség fejlesztésee Skills Related Tasks – (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2012)
Az angol nyelv (általánosan véve az idegennyelv-oktatás) tanítása jelentős változásokon ment át az elmúlt néhány évtizedben. A nyelvtanulás és nyelvoktatás legnépszerűbb es legelterjedtebb módszere a kommunikatív forma lett. Ez a módszer az interakcióra helyezi a hangsúlyt. Közép-Európában még nem jellemző, hogy a nyelvtanarképzésben ezt a nézetet ismertetik, sokkal inkább elméleti, mint gyakorlati a képzés mindmáig. Akik a kommunikatív nyelvtanítás módszertani repertoárját kívánják elsajátítani, a legegyszerűbben az úgynevezett CELTA képzésen tehetik ezt meg (A Cambridge-i Egyetem Nyelvi Központjának nyelvtanári képzése/továbbképzése). Vilagszerte évi mintegy 10 ezer angoltanart képeznek ki ezzel a módszerrel.2012 augusztusában én is részt vettem ezen a képzésen/továbbképzésen, ahol többek közt egy saját tanórai anyagot kellett kidolgozni autentikus tananyag felhasználásával. Ezt az általam kidolgozott tananyagot kívánom most bemutatni.