Milyen politikai és gazdasági cselekedetekre szocializálja a tehetséges közszereplőt az ellenféllel vagy ellenséggel szemben a Biblia és a Korán? (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2015)
A 21. század társadalmai szinte evidensnek tartják azoknak a tehetségeknek a feltérképezését és szocializálását, akik csúcsteljesítményükkel elősegíthetik saját nemzetük vagy – globálisabb szemüvegen keresztül tekintve – a föld népei számára a közjó megvalósulását. Kiemelkedően fontosnak tűnik ez a felgyorsult világban, ahol a társadalmi-gazdasági folyamatokon belül egyre markánsabban jelenik meg egy olyan bizonytalansági faktor, amely nagy részben csökkenti a társadalmi-gazdasági folyamatokra vonatkozó prognózisok és rizikó-analízisek hatékonyságát. Az említett társadalmi tünetek feltérképezésére és orvoslására egy olyan politikai-gazdasági elit lehet képes, amely kompetenciával bír az adott területen, és tulajdonságai leírhatók a tehetség fogalmával. A Biblia és a Korán emberképének ismerete nélkül nem adhatunk választ arra a kérdésre, hogy a közéletben megjelenő tehetség számára milyen a helyes gazdasági-politikai cselekvés az ellenféllel vagy ellenséggel szemben.