A pályaérdeklődés három konstruktuma, amely segíti a gimnáziumi tanulók megismerését (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2021)
Magyarországon a rendszerváltozás idejétől újból hivatalosan is működhetnek az egyházi Jelen tanulmányban arra keressük a választ, a pályaérdeklődéssel, illetve annak differenciáltságával és rugalmasságával hogyan jellemezhetők a gimnáziumi tanulók, továbbá segíti-e az információ a pedagógiai munkát. Mintánkat 477 középiskolás alkotja. Vizsgálatunkat érdeklődést mérő kérdőíves eljárással végeztük 2020 őszén. Megállapítottuk, hogy a három jelenséggel tanulói csoportok különíthetők el, amelyek pályaérdeklődésének formálására javaslatokat fogalmaztunk meg.