(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
Az ifjúság olyan kategória, amely a köztudatban evidens létezőként van jelen, a tudományos, jelen esetben szociológiai nézőpont számára azonban vita tárgyává tehető, hogy hol húzzák meg e társadalmi csoport határait, és milyen szempontok, kritériumok alapján határozzák meg a kategória tartalmát.