(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
Magyarországon 1993-ban teremtődtek meg az angolszász típusú doktori képzés jogszabályi keretei, amelyek még napjainkban is formálódnak. A tanulmány célja, hogy a tudományos képzés európai fejleményeinek bemutatásával és egy magyarországi empirikus vizsgálat adatainak elemzésével rámutasson a doktori képzés kulcsproblémáira.