A tájtervezés és a tájvédelem helyzete az európai országok területi tervezésében - Filepné Kovács , Krisztina; Valászki, István; Sallay, Ágnes; Jombach, Sándor (TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK, 2013)
Kutatásaink során a tájtervezés, a tájvédelem helyzetével foglalkoztunk, illetve azzal foglalkoztunk hangsúlyozottan, hogy a tájtervezés milyen módon jelenik meg az európai országok a területi tervezési rendszerében. Munkánk alapját az egyes országok területi tervezését meghatározó alapdokumentumok, politikák áttekintésén túl az Interreg CE által finanszírozott Vital Landscapes projekt szakértői jelentései adták. A kutatásba bevont országok: Ausztria, Cseh Köztársaság, Németország, Lengyelország, Magyarország, Szlovénia, Szlovákia valamint Norvégia.