Gyeptakarmány-termesztéstől a természetvédelmi gyepgazdálkodásig, gyepértékek, gyepértékelések - Penksza, Károly; Szentes, Szilárd; Tasi, Julianna (TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK, 2009)
Az áttekintő dolgozattal a gyepgazdálkodás egyes jelentős területeinek eredményeit, kutatási irányait a természetvédelmi célpontokra koncentrálva mutatjuk be, nem teljes monográfikus igénnyel, hanem a megjelölt területekhez fűződő, első sorban hazai irodalmi vonatkozásokkal. Az áttekintés a kezdetekre visszanyúlva napjainkig tart, közel 400 irodalmi felsorolással, ami még inkább hangsúlyozza a téma aktualitását, jelentőségét és szerves kapcsolatát más tudományterületettel is.
Keywords: gyepgazdálkodás; legeltetés; kaszálás; takarmányozás