Adatok Hont vármegye rózsa, galagonya és körte flórájához - Kerényi-Nagy, Viktor; Bakay, László; Bőhm, Éva Irén (TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK, 2013)
A jelen publikáció néhány új Rosa, Crataegus és Pyrus adatot tartalmaz a Čebovce: Kő-hegy (Central Slovakia) területéről. A legfontosabb adatok: Crataegus ovalis Kit. (7. előfordulása Szlovákiában, cf. Baranec, 1986), Rosa bohemica H. Braun (első szlovákiai előfordulása) és a Pyrus × amphigenea Domin ex Dostalek (új magyarországi előfordulás).
Keywords: Rosa; Crataegus; Pyrus