A szociális fenntarthatóság indikátorai - Vári, Anna; Ferencz, Zoltán; Oláh, Miklós; Pataki, György; Csatári, Bálint; Flachner, Zsuzsanna; Pallaghy, Orsolya; Várkonyi, Tibor (TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK, 2008)
A KÉP Társadalmi Munkacsoport a társadalmi fenntarthatósági indikátorok fejlesztésének elméleti keretéül az ún. „több tőkefajta” (multiple capital) modellt választotta. E modell elkülöníti – noha egymással nyilvánvalóan összefüggenek – az életminőség négy dimenzióját, a négyféle tőkét: az emberi (humán) tőkét, a társadalmi tőkét, az ember alkotta tőkét és a természeti tőkét. A cikk a humán és társadalmi tőkével kapcsolatos indikátorok kifejlesztésének folyamatát mutatja be. A szerzők megkülönböztetnek statisztikai adatbázisokból nyerhető (tény-típusú), illetve csak empirikus adatfelvétellel mérhető (vélemény-típusú) indikátorokat, és a hazai társadalmi környezetben releváns tény-típusú indikátorok körére tesznek javaslatot.