Növényföldrajzi adatok a Völgység és a Tolnai-hegyhát keleti felére jellemző klímazonális vegetáció meghatározásához - Teleki, Balázs (TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK, 2012)
Ezen írásban növényföldrajzi adatokkal, speciális sztyepp-és erdőssztyepp-jelleget mutató fajok együttes előfordulásával bizonyítjuk, hogy a Völgység és a Tolnai-hegyhát keleti felének klímazonális vegetációja a tatárjuharos lösztölgyes (Aceri tatarici-Quercetum Zólyomi 1957), ezért e tájak egységesen kezelendők, és el kell különíteni őket a magasabb dombvidéki területektől. A legfontosabb bizonyító erejű fajok: Euphorbia glareosa, E. segueriana, Astragalus austriacus, A. onobrychis, Stipa capillata, Vinca herbacea, Echium italicum, Rapistrum perenne, Thalictrum minus, Taraxacum serotinum.