Tájfajták a Zempléni-hegységben a 2013-2014-es gyűjtőút program első állomásának tapasztalatai - Ponicsánné Gyovai, Ágnes; Kollár, Zsuzsanna; Peti, Erzsébet; Horváth, Balázs; Oláh, Imre; Szalkovszki, Ottó; Baktay, Borbála (TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK, 2013)
A termesztésben fellelhető agrobiodiverzitás felkutatására, a növényi génforrások begyűjtésére irányuló, 2013-2014-es években megvalósuló gyűjtőút program első helyszínei 2013. július 29. és augusztus 2. között a Zempléni-hegység települései voltak. A gyűjtőút során célunk kiskertes termelők régóta termesztett, évről évre magfogás útján fenntartott hagyományos szántóföldi- és kertészeti növényeinek szaporítóanyagait génbanki megőrzésre begyűjteni, valamint a Pannon Magbank gyűjteményét gyarapítani.