Tájváltozás vizsgálat múltbéli és jelenkori fényképfelvételek alapján a Fertő tájon - Tirászi, Ágnes; Terpó, Veronika; Konkoly-Gyuró, Éva (JOURNAL OF LANDSCAPE ECOLOGY, 2013)
A Fertő-táj egyes jellemző részletéről 1860-tól készült fényképfelvételek 2012-ben történt újrafotózása és ezek összevetése segítségével mutatunk be néhány az utóbbi évszázadban végbement tipikus tájváltozási folyamat. A 18 kiválasztott fényképpár segítségével a térség jellemző tájalakulási tendenciáit követhetjük nyomon és mutathatjuk be a nagyközönség számára is. E módszer a térképeken azonosítható tájalakulás mellett számos, csak a vizuális érzékelés révén felismerhető változás feltárására ad módot.