A gödöllői platánfasor természeti érték felmérése - Almási, Barnabás; Demeter, András; Hollósi, Aranka; Major, Borbála; Marton, Krisztina; Merza, Péter; Molnár, Levente; Nagy, Enikő; Piszker, Zoltán; Poller, Emese Fanni; Sarlós, Dávid; Ursu, Dorottya; et al. (TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK, 2014)
A gödöllői platánfasor helyi jelentőségű természetvédelmi értéknek minősül. Hazánkban 2013 elején 2012 helyi jelentőségű természetvédelmi érték és terület létezett. Ezek fontos szerepet töltenek be a hazai védett természeti területek és értékek hálózatában. A helyi jelentőségű természeti értékek gyakori jellemzője, hogy kevés információval rendelkezünk róluk. Ezért gondoltunk arra, hogy felmérjük a gödöllői Isaszegi úton található platánfasort. A felmérés során 140, 150 és 160 cm magasságban lemértük a fák kerületét és átmérőjét, valamint a fák közötti távolságot a föld felszínén és mellmagasságban egyaránt. A fák kerülete 152 és 368,3 cm, míg mellmagassági törzsátmérője 48,4 és 117,3 cm között változik. A fák földfelszíni távolsága 655 és 1500 cm, mellmagassági távolsága pedig 590 és 1450 cm között változik.