Tájszerkezet és tájváltozás vizsgálatok karsztos mintaterületen - Keveiné Bárány, Ilona (TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK, 2003)
A modern tájkutatások a táj jelenlegi potenciáljait vizsgálják a jövőbeni tájhasznosítás meg felelősége szempontjából. Különösen fontos ez a kutatás a környezet-érzékeny területeken, ahol a környezeti hatások gyors változásokat okoznak. A tanulmány karsztos mintaterületen mutatja be a tájszerkezet antropogén hatásra bekövetkezett változásait, különös tekintettel az erdőgazdálkodásra.
Keywords: tájszerkezet; karsztökológiai rendszer; erdőgazdálkodás