Részletes vegetációtérképezés a Belső-Őrség területén - Tóth, Zoltán; Szurdoki, Erzsébet (TÁJÖKOLÓGIAI LAPOK, 2004)
A Belső-Őrség területének 5 legtermészetesebb állapotban megmaradt és egyben legfajgazdagabb élőhelyén végeztünk részletes vegetációtérképezést. Célunk az aktuális állapot pontos rögzítése és a területen zajló szukcessziós folyamatok tanulmányozása volt. A területek általános bemutatására mellett a területek vegetációtérképét és a védett fajok ponttérképét készítettük el, emellett javaslatokat teszünk a területek fenntarthatóságára.
Keywords: vegetációtérképezés; természetvédelem; Belső-Őrség