Miért Magyarország? Miért Kaposvár? A külföldi hallgatók motivációi, miért tanulnak hazánkban, a MATE kaposvári kampuszán - Szilvási-Bódis, Zsuzsanna (SZAKNYELV ÉS SZAKFORDÍTÁS, 2023)
A tanulmány először is áttekinti a külföldi hallgatók tanulmányi lehetőségeit a magyar felsőoktatásban. Bemutatja, hogy milyen formában és milyen keretek között tanulhatnak hazánk felsőoktatási intézményeiben. Kitér arra is, hogy mely országokból érkeznek a legtöbben a magyar egyetemekre, és mely szakok a legnépszerűbbek. Ezt követően a tanulmány bemutatja a MATE Kaposvári Campusán a külföldi hallgatók körében végzett felmérés eredményeit. A program évek óta sikeresen működik intézményünkben, és minden évben érkeznek külföldről hallgatók a campusunkra. Néhány évre visszamenőleg cikkünkben bemutatjuk, hogy miért választották intézményünket, és mik voltak a legfőbb motivációik.
Keywords: külföldi hallgatók; felsőoktatás; MATE Kaposvár; mobilitási motivációk; jövőbeli tervek