Információk

ISSN 1587-4389 (Nyomtatott)
Tanulmányok a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szaknyelvi és szakfordítással kapcsolatos kutatásainak eredményeiről.
Alapítva a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékén. 

Aktuális szám

Évf. 1 Szám 2 (2023)
Az összes folyóiratszám megtekintése

Tisztelt Olvasó!

A Szaknyelv és Szakfordítás új folyamának első számát olvassa. A folyóirat 1999-ben indult, nyomtatott folyóiratként. A folyóirat célja az volt, hogy olyan írásokat jelentessen meg, amelyek a szaknyelvoktatás, valamint a szakfordítás területén elért kutatási eredményeket és újdonságokat mutatják be. Egyetemünk többszöri átszervezése miatt a folyóirat nem jelent meg minden évben, ám az idén új formában, online folyóiratként ismét megjelenik. Célunk változatlanul az, hogy a közoktatás, a felsőoktatás és a munkaerőpiac szaknyelvi és fordítási újdonságait és a legújabb kutatásokat bemutassa. Folyóiratunk lektorált, DOI-számmal ellátott online folyóirat lesz, ami biztosítéka a magas színvonalú cikkek megjelenésének, illetve a cikkek láthatóságának.

Írásokat várunk az oktatási intézmények nyelvtanáraitól, kutatóitól, illetve a szakterület gyakorló és elméleti szakembereitől, fordítóitól és tolmácsaitól.

Gödöllő, 2023. július.

Veresné dr. Valentinyi Klára
főszerkesztő