Kulturális intelligencia bemutatása, mérési lehetőségei - Garamvölgyi, Judit; Rudnák, Ildikó (Studia Mundi – Economica, 2015)
A munkahelyi hatékonyságot számos tényező befolyásolja, ezek egyike a kulturális intelligencia, melynek szintje a más kultúrába való sikeres beilleszkedést és hatékonyságot jelzi. A CQ kutatása 1997-ben kezdődött. A kulturális intelligencia négy képességkörből (ösztönzés, tudás, stratégia, akció) áll össze, amelyek együttesen határozzák meg a CQ értéket. Mérésére a tudományosan validált Kulturális intelligencia skála (CQS), és a Kulturális intelligencia önértékelés használható.
Keywords: Kulturális intelligencia; CQ; multikulturális; hatékonyság