Köztér és művészet – A polisz terei - Oláh Mátyás, László (Studia Mundi – Economica, 2015)
A Köztér és művészet – a polisz terei című írásom a kortárs köztéri művészet, szobrászat kérdéseit járja körül. Az egyéni emlékezés, a közösségi, a történeti emlékezés, a városépítészet szempontjainak, valamint az elmúlt 25 év jellegzetes, magyar köztéri kompozícióinak elemzésével arra keresem a választ, hogyan változnak azok a követelmények, melyeket speciálisan a köztéri művészettel szemben támasztunk?
Keywords: köztéri művészet; public art; emlékmű