A döntések lélektanának bemutatása egy labdarúgó tippjáték példáján keresztül - Boda , Márton Attila (Studia Mundi – Economica, 2016)
Egy 2014-es labdarúgó világbajnokság mérkőzéseihez készült tippjátékra érkezett tippek vizsgálatának eredményeit mutatja be a tanulmány. A tanulmányban összehasonlításra került a nemek közötti eredményesség tippelés tekintetében. Megvizsgáltam, hogy van-e összefüggés a tippek leadásának ténye és a végső győzelemre meglévő esély között. Fentieken túl vizsgálat tárgya volt a játékosok kockázatvállalási hajlandósága, illetve, hogy egy korábbi döntés miként befolyásolja a későbbieket.
Keywords: tippjáték; labdarúgó világbajnokság; kockázatvállalás; lehorgonyzási heurisztika