A mezőgazdaság szerepének vizsgálata Jászfényszaru város gazdaságában - Illés, Gergő; Némedi-Kollár, Kitti (Studia Mundi – Economica, 2017)
Jászfényszaru, napjaink egyik legkeresettebb erőforrásával, iparral rendelkezik. Az agrárjellegű terület hasznosítása hosszú múltra tekint vissza, azonban napjainkban a település életét alapjában meghatározó tényezővé az ipar nőtte ki magát. Az jelentős mértékű ipari koncentrálódás miatt a térségben munkaerőhiány jelentkezik, amely mezőgazdasági foglalkoztatásra is kihat (Lengyel, 2010). A mezőgazdasági vállalkozások száma csökkenő tendenciát mutat, de a termelés új elemként jelenik meg a szociális foglalkoztatásban.
Keywords: mezőgazdaság; Jászfényszaru; szociális foglalkoztatás; gazdaság