A nők munkaerő-piaci részvétele Magyarországon európai összehasonlításban - Szabó, Katalin (Studia Mundi – Economica, 2017)
Jelen tanulmányban a nők munkaerő-piaci részvételét vizsgálom Magyarországon európai összehasonlításban. A szakirodalmi áttekintést követően az elemzés során az Eurostat és a Központi Statisztikai Hivatal adataira támaszkodtam. A rendszerváltást követően a nők foglalkoztatása továbbra is elmarad az uniós átlagtól, napjainkra a nemek közti egyenlőtlenségek ugyan mérséklődtek hazánkban, de továbbra is érzékelhető, hogy a nők számos nehézséggel kell megküzdjenek bizonyos területeken.
Keywords: munkaerő-piac; nők; foglalkoztatás; gazdasági aktivitás; bérkülönbség