A munka-magánélet egyensúly a magyar vállalatok gyakorlatában - Csehné Papp, Imola; Varga, Erika (Studia Mundi – Economica, 2017)
A tanulmány a munka és a magánélet egyensúlyát elemzi különös tekintettel arra, hogy a magyar vállalatok működési gyakorlatában milyen szinten van jelen ennek támogatása.Bár az Európai Unió foglalkoztatáspolitikai iránymutatásai kiemelten utalnak a munka- magánélet egyensúly vállalati támogatásának jelentőségére, ezzel szemben elterjedtsége a magyarországi vállalati gyakorlatban gyenge. A vizsgálati eredmények rámutattak, hogy a munka-magánélet egyensúly megteremtésének támogatása a magyar vállalatok gyakorlatában nem tudatosan alkalmazott szervezetfejlesztési eszköz.
Keywords: munkáltató; munkavállaló; munkaerő-piac; munka-magánélet egyensúly