Lokális identitáskonstrukciók vizsgálata Sopronban - Ferenc, Balázs (Studia Mundi – Economica, 2018)
Az elmúlt években zajló külső és belső migrációs folyamatoknak köszönhetően Sopron éstérsége két irányból nyitott kaputelepüléssé vált Ausztria és Magyarország között. Ez afolyamat kihatással van a város lakosságszámának és térszerkezetének alakulásán túl az ott élőkmindennapjaira is. Ezen okból kifolyólag jelen kutatás azt hivatott vizsgálni, hogy Sopronnak,a „hűség és szabadság” városának lakossága lokális identitásában hogyan jelenik meg a városbaérkező betelepülőkhöz való viszony.
Keywords: migráció; Sopron; lokális identitás; településszerkezet; letelepedés