Kedvezőtlen helyzetű települések napjainkban Bátonyterenye példáján keresztül - Káposzta, József; Gubacsi, Franciska (Studia Mundi – Economica, 2018)
Az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott a gazdasági, társadalmi és környezeti helyzet. A területi különbségek elmélyülése fokozódó problémákhoz vezetett. Tanulmányunkban kedvezőtlen helyzetű településeket és térségeket vizsgáltunk Bátonyterenye példáján keresztül. Elemzői vizsgálatunkban figyelembe vettük a szakirodalmi hátteret, szekunder adatbázisokat, gyakorlati példákat. Összességében elmondható, hogy ezen települések számára egyedi és átgondolt fejlesztési irányok szükségesek.
Keywords: kedvezőtlen helyzetű település; Bátonyterenye; eltérő adottság; fejlesztési irány; támogatás