A nyelvtudás szükségessége a munkaerőpiacon - Horváth-Csikós, Gabriella (Studia Mundi – Economica, 2018)
A globalizáció, az internalizáció, a növekvő számú külföldi tanulmányi- és munkalehetőségek, valamint a munkaerőpiacon való megfelelni vágyás mind felveti az idegen nyelvtudás szükségességét, hiszen az információ és a tudás átadásához elengedhetetlenül szükség van idegen nyelvekre a jelenlegi magyar munkaerőpiacon. Jelen cikk arra keresi a választ, hogy az idegen nyelvtudás vajon lehet -e a munkaerőpiaci siker és elégedettség záloga?
Keywords: humán tőke; multikulturalitás; külföldi munkavállalók; munkaerőpiaci siker; idegen nyelvtudás