A Vajdasági Gazdaságfejlesztési Program előzményei, megvalósulása és eredményei - Juhász, Bálint (Studia Mundi – Economica, 2020)
Gazdaságfejlesztés alatt olyan tudatos beavatkozást értünk, amely gazdasági folyamatok irányát, gazdasági változások mértékét hivatott befolyásolni. Magyarország kormánya 2016-ban a külhoni nemzetrészek megmaradását szolgáló gazdaságfejlesztési programot indított a Kárpát-medencében. A Vajdasági Gazdaságfejlesztési Program jelenleg Magyarország legnagyobb határon túli gazdaságfejlesztési programja, amely úttörő a külhoni gazdaságfejlesztési programok megvalósítása terén, mintaként szolgál a hasonló külhoni programok megvalósításához.
Keywords: gazdaság; mezőgazdaság; fejlesztés; (helyi) gazdaságfejlesztés; versenyképesség