Az agrártámogatások és a gabonaágazat jövedelmének összehasonlítása - Lipcsei, József (Studia Mundi – Economica, 2020)
Az agrártámogatások sokszínűsége választási lehetőséget ad a termelők számára, hogy ökológiai, - ökonómiai vagy kombinált gazdálkodási módot alkalmazzanak a gazdaságban. A területalapú támogatások szakmai értelmezése tág keretek között valósulhat meg. Lehetőség adódik a kiemelt jogcímek lehívására is támogatás-maximalizálás céljából, mellőzve az intenzív termelést. A tanulmányomban a kiegészítő jogcímek, a termelési jövedelmek és a bértábla egyes elemei közötti szélsőségekre kívánok rámutatni.
Keywords: Területalapú támogatás; Támogatás-maximalizálás; Jövedelem; Hozam; Bértábla